Parhaimmat ideat sormiruoan dippailuun

Parhaimmat ideat sormiruoan dippailuun

26.04.2018

Mausteista, makeaa, kylmää, kuumaa tai kermaista – dippien kirjo on yhtä laaja kuin kokin mielikuvitus.

Dipit kuuluvat erottamattomana osana sormiruokaan, valmistelet sitten pienempää tilaisuutta tai suurempaa fiestaa. Halutessasi runsasta ja kermaista, ovat majoneesipohjaiset kastikkeet varma valinta. Sekoita majoneesin joukkoon kermajuustoa, kermaviiliä sekä sipulia ja klassinen ranskalainen sipulidippi on valmis. Jos majoneesi ei ole suosikkisi, kokeile jogurttipohjaisia dippejä. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kurkkua, minttua ja tilliä valmistaaksesi tainnuttavan hyvän tsatsikin. Eksoottisempia makuja saat lisäämällä jogurttiin ananasta, curryä, chiliä ja kookosta. Melkein kaikkeahan voi dipata, kasvisten lisäksi rapeat kasvis-jalapenonugetit sekä porkkana- ja pinaatti-raejuustonapit sopivat erityisen hyvin dippailtavaksi sormiruoaksi.

Katso lisää dippivinkkejä alkuperäisestä artikkelista

 




Täyteläinen dippi sormiruoallle

Rapeat kasvis-jalapenonugetit sopivat dipattavaksi pehmeän kermaiseen, mutta raikkaaseen punasipuli-ruohosipulikastikkeeseen. Punasipuli ja ruohosipuli tuovat mukavaa kirpeyttä majoneesipohjaiseen dippiin. Sopii tarjoiltavaksi nugettien lisäksi kasvisnappien kera.

Katso resepti