Apetit FastFood & Cafe & Ravintola 2017 -messuilla

Katso tunnelmia osastoltamme Fastfood & Cafe & Ravintola 2017 -messuilta. Messuisäntänä osastolla toimi huippukokki Aki Wahlman. Vierailijakokkina osastolla käväisi ensimmäisellä päivällä The Cock -ravintolan keittiömestari ja Mitä tänään syötäisiin -ohjelman kokki Linnea Vihonen, joka tarjoili meille Apetitin kasviksia ravintola The Cockin tapaan. Toisella päivällä osastollamme Akin kanssa kokkaili Suomen suosituimman kasviskeittokirjan Vege! – tuoreita makuja kotikeittiöstä tekijä Alex Nieminen.

 

Apetit Ammattilaiset, Aki Wahlman, Linnea Vihonen ja Alex Nieminen vegeruuan parissa.
 

Apetit Ammattilaiset maistattivat vegeherkkuja ravintola The Cockin keittiömestari Linnea Vihosen kanssa.


LINNEAN RESEPTI
 
Leikkaa pieneksi
 
Poista kesäkurpitsasta siemenet ja leikkaa viistoon ohuehkoiksi siivuiksi.
Poista paksoysta kanta, leikkaa lehdet pituussuunnassa puoliksi.
Liota paketti riisinuudeleita haaleassa vedessä kunnes pehmenneet, valuta.
 
Cocoliemi:
 Freesaa sipulia, kevyesti hakattua sitruunaruohoa ja chiliä öljyssä. Lisää kookosmaito ja limen kuori, keitä hetki kasaan. Mausta limen mehulla, ruokosokerilla ja soijalla. Anna jäähtyä, siivilöi.

Valmista annos freesaamalla chiliä ja inkivääriä öljyssä.
Lisää kasvikset ja sienet. Tässä vaiheessa annokseen voi lisätä esim tofua tai muuta proteiinia halutessaan. 
Mausta kasvikset cocoliemellä, lisää thaibasilikan lehtiä, korianteria ja minttua.
Lämmitä riisinuudeleita cocoliemessä, mausta hakatuilla yrteillä. 
 Kokoa annos nostamalla kasvisten päälle riisinuudeleita, koristele ohueksi leikatulla chilillä, korianterin ja mintun  lehdillä ja paahdetuilla pähkinöillä. 
 
Vinkki!
 Voit käyttää yrttien varret tofun marinadiin!
Kasviksia vaihtelemalla tuot vaihtelevuutta annokseen.
 
Voit myös koristella annoksen uppopaistetulla riisinuudelilla.
Kuumenna litra rypsiöljyä n. 140c ja pudota kourallinen nuudeleita öljyyn. Nosta puffaantuneet nuudelit paperille jäähtymään.
 


Apetit Ammattilaiset tarjoilivat kasvisherkkuja messuilla "Foody" Aki Wahlmanin ja Vege!-ruokakirjailija Alex Niemisen seurassa.


Alexin Resepti: BERGERA-SALAATTI
 
Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi, kuutioi kurkku ja riko saksanpähkinät kevyesti. Kuutioi juusto, sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla, pikkuisella ripauksella suolaa ja pippuria.

Vinkki! Salaatti maistuu vielä paremmalta kun annat sen marinoitua noin 30 minuuuttia jääkaapissa