Vilkas-viikon valmistelut vauhdissa – herkullisia kuvia tarkkaan mietittyjen reseptien tueksi

Vilkas-viikon valmistelut vauhdissa – herkullisia kuvia tarkkaan mietittyjen reseptien tueksi

03.07.2017

Apetit Ammattilaisten perinteisen Vilkas-viikon valmistelut ovat jo kovassa vauhdissa. Reseptikuvaukset toteutettiin kesäkuun puolessa välissä Helsingin Kalasatamassa. Vilkas-viikkoa vietetään 13. kertaa tammikuussa 2018 viikolla 5.

Vilkas-viikko on vakiinnuttanut asemansa ja erityisesti koulu- ja henkilöstöruokailuissa kampanjaviikko on suosittu. Pääroolissa ovat tällä kertaa aidot suomalaiset kasvistuotteet.

Reseptiikan takana kokeneet konkarit

Kampanjaviikon reseptiikka on tarkkaan mietittyä. Asiakaspalvelupäällikkö Liisa Hervonen sekä ruokavisualisti Jaana Tolonen ovat Vilkas-viikon reseptiikan takana. Resepteihin tuodaan mukaan uutta ja perinteistä, trendikkyyttä sekä ennen kaikkea herkullisia makuja.

– Seuraamme aktiivisesti lempiruokatrendejä, Vilkas-viikkoon haluamme tuoda jälleen monipuolisesti kasviksia sekä jotain uutta perinteisiin ruokiin, kertoo Hervonen.

Tolosen mukaan reseptien suunnittelussa on otettu huomioon myös hyvät rasvat, kuitu ja suolan määrä.

– Olemme ideoineet hyvää terveyttä edistäviä reseptejä. Toivottavasti moni ohje jäisi keittiöiden käyttöön myös kampanjaviikon jälkeen!

Ammattikeittiöiden tarpeet huomioidaan

Terveellisyyden ja ravitsemussuositusten lisäksi resepteissä huomioidaan ammattikeittiöiden tarpeet. Myös Apetitin uutuustuotteita halutaan tuoda tutuiksi reseptien kautta.

– Reseptit ovat vähävaiheisia ja niitä on helppo valmistaa ammattikeittiöissä. Olemme huomioineet myös terveellisen välipalan tarpeen, kertoo Tolonen.

Hervosen ja Tolosen yhteistyö sujuu saumattomasti – reseptejä ideoitiin ja testattiin yhdessä. Vilkas-viikolla ammattikeittiöiden käytettävissä onkin yhteensä noin 30 erilaista ruokaohjetta.

– Apetitin kasvistuotteista on ihana tehdä reseptejä, sillä tuotteet ovat todella hyviä, iloitsee Hervonen.

Reseptikuvauksissa Hervosen ja Tolosen apuna oli ammattivalokuvaaja. Parivaljakko valmisti ruoka-annoksia ja valitsi oikeanlaiset tarjoiluastiat kuvauksia varten. Tolosen tarkan sommittelun tuloksena ikuistettiin herkullisia kuvia reseptien rinnalle.

Kampanjaviikko on suunnattu erityisesti nuorille ja huomiota kiinnitetäänkin monipuolisen, terveellisen ruuan lisäksi myös nuorten liikkumiseen. Vilkas-viikko täydentyy nyt mobiiliapplikaatiolla, joka haastaa nuoret liikkumaan ja syömään terveellisesti. Mobiiliapplikaation avulla skannaat näppärästi kuvan Vilkas-viikon kaitaliinasta tai julisteesta – kasvishahmot haastavat sinut liikkumaan!
Arkisto