Apetit Järvikalapihvit on vastuullinen vaihtoehto ruokapöytään

Apetit Järvikalapihvit on vastuullinen vaihtoehto ruokapöytään

07.09.2018

Apetit Järvikalapihvien raaka-aineet tulevat kotimaisista järvistä.

Hoitokalastuksen saaliista, särjestä ja pikkuahvenesta valmistettavat Järvikalapihvit ovat vastuullisen herkuttelijan valinta.


Kotimaisesta kalasta valmistettava Järvikalapihvi on vastuullinen, hyvät ravitsemusarvot sekä herkullisen maun omaava tuote. Tuotekehityksessä lähdettiin liikkeelle särjen ja pikkuahvenen omasta hyvästä mausta.

Järvikalapihvit ovat olleet ammattikeittiöiden suosiossa jo muutaman vuoden ajan. Järvikalapihvi on laktoositon, gluteiiniton, soijaton ja sisältää runsaasti omega3-rasvahappoja ja d-vitamiinia. Särki on vähärasvainen, mutta proteiinirikas kala.

Ekologisesti kestävä tuote – kotimainen järvikala hyötykäyttöön

Apetit Järvikalapihvit valmistetaan kotimaisista järvistä hoitokalastettavasta särjestä ja pikkuahvenesta. Kumpikin kalalaji käyttää ravintonaan järven ravinnekuormaa kurissa pitävää eläinplanktonia. Särkien ja pikkuahventen määrän kasvaessa kasviplanktonia ravintonaan käyttävän eläinplanktonin määrä vähenee. Tällöin kasviplanktonin määrä kasvaa, jolloin järvi alkaa rehevöityä. Hoitokalastuksen positiivisia vaikutuksia ovat esimerkiksi kirkastunut vesi, sinileväkukintojen väheneminen ja kalakantojen terveempi rakenne.

Aiemmin hoitokalastuksen saalis on saattanut pahimmassa tapauksessa päätyä jopa kaatopaikalle. Nyt hoitokalastuksen saaliista valmistetaan kalamassaa, josta herkulliset pihvit valmistetaan.
Järvikalapihvit valmistetaan Apetitin ruokapakastetehtaalla Säkylässä, Pyhäjärven rannalla. Myös Pyhäjärvestä hoitokalastettua raaka-ainetta käytetään Järvikalapihvien valmistamiseen.Kotimainen järvikala arvoon

Pieni järvikala on mielletty usein vähempiarvoiseksi kalaksi, minkä vuoksi lohikalat ja erityisesti tuotu lohi on noussut hallitsemaan Suomen kalamarkkinoita.
Kuluttajien korostunut kiinnostus tuotteiden vastuullisuuteen ja eettisyyteen on kasvattanut kysyntää myös Järvikalapihvien kaltaisille tuotteille. Hyvä maku yhdistyy ekologisesti kestävään tuotteeseen.

Apetit teki tammikuussa 2018 sitoumuksen lisätä hoitokalastukseen perustuvia kalatuotteitaan 30 prosentilla vuoteen 2020 mennessä.
 
Arkisto