Kivikon laatustandardi nostettu uudelle tasolle

Kivikon laatustandardi nostettu uudelle tasolle

02.06.2017

Apetitin Kivikon tuotantolaitokselle on pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena saatu vaativa FSSC 22000 elintarviketurvallisuus-sertifikaatti (Food Safety System Certification). Sertifikaatti on ensimmäinen laatuaan Apetit-konsernissa.  

Sertifikaatti osoittaa, että noudatamme toiminnassamme tämän laatustandardin mukaisia elintarviketurvallisuusperiaatteita.
 
  •  Kyseessä on vaatimuksiltaan aikaisemmin noudattamaamme ISO 22000 -standardia tiukempi standardi, joka on kansainvälisen Global Food Safety Initiativen (GFSI) tunnustama. FSSC 22000 avaa meille ovia mm. vientipuolella ja kansainvälisten ketjujen suuntaan, kertoo laatu- ja tutkimuspäällikkö Anssi Vuorinen.
Jatkuvan kehittymisen ja parantamisen tulos

Aiemmin ylläpidetty ISO 22000 –sertifikaatti on pitkään ollut Suomen elintarviketurvallisuudessa riittävä, mutta erityisesti kansainvälisillä markkinoilla FSSC 22000 tuo lisäarvoa. Ulkoisen maailman muutokset näkyvät myös kotimaassa ja tuoretuotteiden raaka-aineistahan tulee suuri osa ulkomailta kotimaisen kauden ulkopuolella. Tästä syystä oli aiheellista aloittaa siirtyminen tähän uuteen standardiin Apetit-konsernissa juuri tuoretuotteiden tuotantolaitoksesta. Standardi koostuu kolmesta osasta (ISO 22000 –vaatimukset, ISO/TS 22002 -vaatimukset ja FSSC-lisävaatimukset).

Konkreettisia asioita, joihin standardin määrittämien vaatimusten mukaisesti on nyt kiinnitetty Kivikossa erityisesti huomiota, ovat muun muassa laitoksen tekniset seikat ja rakennus itsessään, hygieniasäännöt, tuoteturvallisuus sekä varastotoiminta. Tarkennuksia tuli myös esim. tuotannon ilmanlaadun tarkkailuun sekä alihankkijoiden käyttöön. Standardin seuraavaan versioon on tulossa myös vaatimus tuoteväärennöksiin varautumisesta, johon valmistautuminen on jo aloitettu.
 
  •  FSSC 22000 -sertifikaatti kertoo siitä, että olemme kehittyneet oikeaan suuntaan. Tämä merkitsee sitä, että olemme nyt kansainvälisesti hyväksytyllä tasolla elintarviketurvallisuudessa. Sertifikaatin saaminen on edellyttänyt jatkuvaa parantamista ja kehittymistä pitkällä tähtäimellä, kertoo Vuorinen.
Sertifikaattien osalta Kivikossa ollaan nyt saavutettu riittävä taso ja kehitystyötä jatketaan mm. tuotannon tehokkuuden ja tuotteiden säilyvyyden parantamiseksi innokkaasti eteenpäin. Säkylän tuotantolaitoksella auditointi suoritetaan syksyllä.

Vuorisen mukaan Kivikossa on koettu eräänlainen sukupolven vaihdos, sillä suuri osa toimihenkilöistä on vaihtunut kahden viime vuoden aikana. Tämän myötä myös kehitystyöhön löytyy paljon innokkuutta sekä uusia näkökulmia.
Arkisto