Heikko satokausi vaikuttaa kotimaisen porkkanan saatavuuteen keväällä 2018

Heikko satokausi vaikuttaa kotimaisen porkkanan saatavuuteen keväällä 2018

30.11.2017

Joidenkin kotimaisten avomaankasvisten sato on kuluvana vuonna jäänyt tai jäämässä pieneksi. Kylmän sään viivästyttämä kasvukausi ja runsaiden sateiden aiheuttamat vaikeudet juuresten nostossa ovat pienentäneet satoa.
Apetit tekee parhaansa varmistaakseen kotimaisten kasvisten mahdollisimman hyvän saatavuuden omiin tuotteisiinsa ja asiakkailleen. Tästä huolimatta on odotettavissa, että varastomme eivät yksittäisten kotimaisten kasvisten osalta tule riittämään seuraavaan satokauteen saakka. Tällaisessa tilanteessa joudumme rajoittamaan kyseisten tuotteiden saatavuutta kevään edetessä.
Muutokset tuotteidemme kotimaisuusasteessa
Tällä hetkellä merkittävin pudotus satomäärässä on kotimaisella porkkanalla. Pyydämme varautumaan jo hyvissä ajoin siihen, että kotimaisen porkkanan saatavuus on rajattu, ja siksi 100 % kotimainen porkkanakuutio poistuu valikoimistamme väliaikaisesti.
Kasvissekoituksissamme kotimaisen porkkanan huono saatavuus saattaa aiheuttaa sen, että joudumme korvaamaan Hyvää Suomesta –merkityissä tuotteissa kotimaista porkkanaa tuontiporkkanalla. Tällaisessa tilanteessa poistamme tuotteesta tarvittaessa Hyvää Suomesta –merkinnän (ns. Joutsenmerkki) siksi ajaksi, kun tuotteemme ei täytä merkin kotimaisuusvaatimuksia. Kaikki raaka-ainetoimittajamme täyttävät korkeat laatuvaatimuksemme kasviksen alkuperämaasta riippumatta.
Lisätietoa pakkausmerkinnöistä, myyjiltämme ja internet-sivuiltamme
Tuotteidemme alkuperätiedot kerrotaan selkeästi pakkausmerkinnöissä, minkä lisäksi tietoa ammattikeittiötuotteistamme saat internetistä osoitteessa www.apetitammattilaiset.fi
Tiedotamme asiakkaillemme raaka-ainetilanteen kehittymisestä talven aikana. Yhteyshenkilömme vastaavat mielellään kysymyksiinne ja auttavat eteenpäin esimerkiksi asian huomioimisessa ruokasuunnittelussa.
 
Arkisto