Apetitin tuore-HeVi-tuotannossa panostetaan laatuun ja luotettavuuteen

Apetitin tuore-HeVi-tuotannossa panostetaan laatuun ja luotettavuuteen

21.07.2017

Tuoreus, terveellisyys, turvallisuus ja tehokkuus – niistä on Apetitin hedelmä- ja vihannestuotanto tehty. Tuotantoketjua valvotaan alusta loppuun asti tarkasti ja sopimusviljelijät ovat huolella valittuja.

Apetitin tuoretuotteet hankitaan tarkkaan valituilta toimittajilta. Hedelmä- ja vihannestuotannossa mennään satokausien mukaan. Kesällä suositaan aina kotimaisia raaka-aineita, talvella hyödynnetään Etelä-Euroopan antimia. Keväisin ja syksyisin raaka-aineita saadaan Keski-Euroopasta. Hedelmiä, kuten ananasta toimitetaan Apetitille myös Euroopan ulkopuolelta. Raaka-aineet ovat ensiluokkaisia ja laadukkaita sekä suunniteltu ammattikeittiöiden käyttöön. Laatu ja turvallisuus ovat koko tuotantoketjun ja toiminnan perusta.

– Apetitin HeVi-tuotantoketju on moderni ja tuotteiden säilyvyys perustuu korkealuokkaisiin raaka-aineisiin, kertoo myynti- ja kehityspäällikkö Maria Hartikainen Apetit Ammattilaisista.

Tuoreutta ja turvallisuutta

Tuoretuotteiden tuotannossa ei käytetä lisäaineita eikä säilyvyyttä paranneta keinotekoisesti. Tuotteiden laatu ja säilyvyys varmistetaan tarkalla lämpötilan hallinnalla sekä korkealla hygieniatasolla. Laadun tarkkailua tukevat laadunvalvontapisteet, verrokkinäytteet sekä tuotteen jäljitettävyys aina pellolle asti. Terveellisyyttä vaalitaan ja uusia toimintatapoja kehitetään ja ideoidaan jatkuvasti.

Tuoreimpana Apetitin Kivikon tuotantolaitokselle on pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena saatu vaativa FSSC 22000 elintarviketurvallisuus-sertifikaatti (Food Safety System Certification). Sertifikaatti on ensimmäinen laatuaan Apetit-konsernissa. HeVi-tuotanto kantaa ylpeänä myös ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatteja. Sertifikaatit kertovat tuotteiden laadun huolellisesta tarkkailusta, turvallisuudesta sekä ympäristön huomioimisesta.

Mitä kuuluu HeVi-tuotantoon juuri nyt, Maria Hartikainen?

– Amerikansalaatin tuotanto on saatu nyt luistamaan hienosti ja näin ollen lounaspöydän ykkössalaatin toimittaminen onnistuu meiltä entistä paremmin. Kehitystyötä on tehty ja tulokset näkyvät onnistumisina.
Arkisto